2014'de Peygamberler Beyaz Perdeye İniyor

2014 yılında birbirinden iddialı filmler izleyeceğiz. Bu yapımlar arasında Russell Crowe'un Nuh Peygamberi canlandırdığı 'Nuh: Büyük Tufan' ve Christian Bale'in Musa Peygamber'e hayat verdiği 'Exodus' da var. İşte yılın öne çıkan filmleri...


Herkül: Efsane Başlıyor (7 ŞUBAT) 
Yarı tanrı mitoloji kahramanı Herkül’ün üç boyutlu olarak sinemayı ziyaret etmesinin vakti gelmişti çoktan. Filmin yurtdışında olumsuz eleştiriler almış olması biraz umutları kırsa da Sean Hood’un bu mitolojik kahramanı canlandırdığı yapımı görmeden karar vermemek gerekiyor.
Para Avcısı 7 ŞUBAT
Yönetmen koltuğunda Martin Scorsese’nin oturduğunu söylememiz bile tek başına bu filmi merak etmek için yeterli değil mi? Başrolündeki Leonardo DiCaprio’ya erkek oyuncu adaylığı da dahil olmak üzere beş dalda Oscar’a aday olan filmin Wall Street’in öteki yüzünü gözlerimizin önüne sereceği kesin.
Sadece Âşıklar Hayatta Kalır 14 ŞUBAT
Jim Jarmusch gibi bir yönetmeni görmezden gelsek bile başrolünde Tilda Swinton’un olduğu gerçeğini ne yapacağız. Geçen yıl gösterildiği her ortamda büyük övgüler alan filmi sinemada görmek için çok bekledik ama buna değecek.
Her 14 ŞUBAT
‘Jon Malkovich Olmak’ın yönetmeni Spike Jonze imzalı filmin, Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson, Amy Adams ve Rooney Mara’lı kadrosu göz dolduruyor. Beş Oscar adaylığı da cabası.
Robocop 14 ŞUBAT
Paul Verhoeven imzalı 1987 tarihli Robocop’unun bilimkurgu sinemasında yarattığı etki daha dün gibi. Şimdiye kadar ‘çağdaş’ bir versiyonunun çekilmemiş olması bile tuhaf. Bakalım ‘Özel Tim’ filmlerinden tanıdık José Padilha’nın yönettiği 2028’de geçen bu yeni yorum nasıl olacak?
Pompei 21 ŞUBAT
İnsanlık tarihinin en büyük ibret hikâyelerinden birisi olan Pompeii, bu dönemin teknik olanaklarıyla muhteşem anlatılabilir. Bakalım ‘Resident Evil’ serisiyle gönlümüzde yer edinen yönetmen Paul W.S. Anderson’ın Kit Harington, Kiefer Sutherland, Carrie-Anne Moss ve Emily Browning’lu kadroyla çektiği film bu duyguyu yakalatacabilecek mi?
Mandela: Özgürlüğe Giden Yol 28 ŞUBAT
20 yüzyılın en büyük özgürlük mücadelecilerinden birisi olan Mandela’nın hayatını kronolojik bir biçimde takip eden filmde ‘Madiba’yı İdris Elba canlandırıyor. Yönetmen koltuğunda ise ‘Boleyn Kızı’ndan tanıdık Justin Chadwick var.
The Grandmaster 7 MART
‘Zamanın Külleri’, ‘Aşk Zamanı’ ve ‘2046’ filmleriyle tanıdık usta Wong Kar-Wai’nin uzun süredir beklediğimiz son yapıtı. Filmin fragmanındaki görselliği izlemek bile merakı kat kat arttırıyor.
300: Bir İmparatorluğun Yükselişi 7 MART
Zack Snyder’ın ‘300’ filminin yarattığı süksenin ardından devam filminin geleceği bekleniyordu zaten. Noam Murro’nun yönetmen koltuğunda yer aldığı filmde Persler bu kez Atinalılara saldırıyor.
Hazine Avcıları 21 MART
George Clooney’in hem yönetip hem de başrolünde yer aldığı filmin kadrosuna bakar mısınız: Cate Blanchett, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin. Hâlâ konuyu merak eden varsa 2. Dünya Savaşı sırasında Nazi’lerin ellerindeki sanat eserlerini kurtarmak isteyen bir grup insanın öyküsü.
Nuh Büyük Tufan: 3 NİSAN
Bir önceki filmi ‘Siyah Kuğu’ Oscar’da büyük sükse yapan Darren Aronofsky bu kez, kadim efsaneyi taşıyor beyazperdeye. Ekibinde Russell Crowe, Emma Watson ve Jennifer Connelly gibi isimler var.
Godzilla 16 MAYIS
Japon efsanesi Godzilla, 16 yıl aradan sonra yeniden beyazperdede. Görsel efekt uzmanı Gareth Edwards’ın yönettiği filmde başrolde Aaron Taylor-Jonson yer alıyor; Juliette Binoche’u böylesi bir filmde görmek ilginç deneyim olacak.
X-Men Geçmiş Gelecek Günler 23 MAYIS
Bryan Singer’in yeniden kamera arkasına geçtiği serinin yeni filminde kahramanımız Wolverine, tarihin akışını değiştirmek için geçmişe yolculuk yapacak.
Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti 11 TEMMUZ
Üç yıl önceki filmi genetiği değiştirilmiş maymunların bilinçlenip Caesar öncülüğünde ayaklanmalarıyla sona ermişti. Aradan on yıl geçtikten sonra Caesar’ın artık bir ordusu vardır.
Jupiter Ascending 25 TEMMUZ
‘Matrix biraderler’ olarak da adlandırabileceğimiz Wachowski Kardeşler bu kez, evrenin hâkimi olan kraliçenin hedefindeki genç bir kadının hikâyesiyle karşımızda olacak. Mila Kunis başrolde.
Exodus 12 ARALIK
Ridley Scott bu kez Musa peygamberin hayatına bakıyor. Kutsal kitaplarda Musa’nın hayatıyla ilgili bölümlerden derlediği hikâyesinin başrolünde ise Christian Bale var.
BUNLAR DA VAR

Saving Mr. Banks (7 Şubat)
Dallas Buyers Club (28 Şubat)
Nebraska (14 Mart)
Güzel ve Çirgin (14 Mart)
Grace of Monaco (14 Mart)
Kaptan Amerika: Kış Askeri (11 Nİsan)
The Grand Budapest Hotel (18 Nİsan)
Kitap Hırsızı (25 Nİsan)
İnanılmaz Örümcek Adam (25 Nİsan)
Tarzan (2 Mayıs)
Düşman (9 Mayıs)
Yarının Sınırında (30 Mayıs)
Transformers: Age of Extinction (27 Hazİran)
Herkül (25 Temmuz)
Gone Girl (10 Ekİm)
Yıldızlar Arasında (7 Kasım)
Salak ile Avanak 2 (14 Kasım)
Hobbit: There and Back Again (17 Aralık)
YERLİ YAPIMLAR

Daire (Atıl İnaç/7 Şubat)
Bi Küçük Eylül Meselesi (Kerem Deren/ 14 Şubat)
Şarkı Söyleyen Kadınlar (Reha Erdem / 21 Şubat)
Recep İvedik 4 (Togan Gökbakar / 21 Şubat)
Sürgün İnek (Ayhan Özen / 28 Şubat)
Mavi Dalga (Zeynep Dadak-Merve Kayan/ 7 Mart)
Mucize (Mahsun Kırmızıgül/14 Kasım)
Kış Uykusu (Nuri Bilge Ceylan / Belirsiz)
Ben O Değilim (Tayfun Pirselimoğlu/ Belirsiz)
Köksüz (Deniz Akçay Katıksız/ Belirsiz)
Sesime Gel (Hüseyin Karabey/ Belirsiz)

Popüler Yayınlar