DÜNYA BASININ ÖVGÜYLE BAHSETTİĞİ ÇİĞDEM ASLANIN ALBÜMÜ ÇIKTI .



Rebetiko şarkılarını uluslararası müzik sahnesine taşıyan ve övgüyle karşılanan Çiğdem Aslan'ın 'Mortissa' albümü Sony Music etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunuluyor.




 Türkçe ve Yunanca söylediği 1920’lerin ve 30’ların Rebetiko şarkılarını uluslararası müzik sahnesine taşıyan ve övgüyle karşılanan Çiğdem Aslan’ın ‘Mortissa’ albümü Sony Music etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunuluyor. Sanatçı İzmirli ve İstanbullu Papazoğlu, Stamoulis ve Skarvelis gibi sanatçılar tarafından bestelenen ve seslendirilen halk şarkılarını Smyrnaic (Eski İzmirli) tarzı ile seslendirdi. Yunanca’da ‘özgür ruhlu ve bağımsız kadın ’ anlamına gelen ‘Mortissa’ albümü Avrupa ’da yayınlandıktan hemen sonra Guardian Gazetesi’nden de iyi eleştiriler aldı. Guardian sanatçı için şu yorumu yaptı: “Eski bir müzik tarzını alıp bu çağa böyle taze ve ilgi çekici şekilde uyarlayan bir sanatçı kırk yılda bir çıkar. Britanya’da yılın en iyi keşiflerinden biri.”

Avrupa’daki ‘World Music’ listelerinde üç ay boyunca ilk 10’da kalan ve Amerika’daki National Public Radio’da ‘Dinlemeniz Gereken 5 Uluslararası Albüm’ özel programında yer alan albüm ile Çiğdem Aslan İngiliz müzik dergisi Songlines tarafından 2013’te ‘Yılın Albümü’ olarak gösterildi. ‘Mortissa’ albümü aynı zamanda fRoots Dergisi tarafından da ‘En İyi Albüm’ katogorisinde aday olurken Almanya ’nın prestijli ödül töreni Preis Der Deutschen Schallplattenkritik tarafından da ‘World Music’ kategorisinde aday gösterildi. Etnik müziğe duyduğu ilgiyi Balkan müziği yapan grup Dunav’ın ve ödüllü She’koyokh Klezmer Ensemble’ın vokalisti olarak sürdüren Çiğdem Aslan, Royal Albert Hall’da Sezen Aksu ile ve Cadogan Hall London’da Yasmin Levy ile sahne aldı. İngiltere ’de Musicport Festival ve Songlines Encounters Festival’da sahne alan sanatçı BBC Radio 3’de de canlı performans yaptı.

Popüler Yayınlar