Kimsenin İran Kedilerinden Haberi yok...




"Kimsenin İran Kedilerinden Haberi Yok"... Film, İran'daki yasaklı müzisyenlerin hayatını ve rejimin müzisyenler üzerindeki baskılarını anlatıyor.

 Filmin senaryosunu Bahman Ghobadi ve daha önce İranda amerikan ajanlığıyla suçlanıp 8 yıl a mahkum edilen Gazeteci ve aynı zaman da Bahman Ghobadi'nin nişanlısı olan Roksana Saberi birlikte yazdı.
  
   Film İran hülümetinden izin alınmadan 17 gün de çekildi... Hatta filmin Yönetmeni Bahman Ghobadi İran da film çekmenin zorluğunu 62. uluslararası Cannes film festivalinde ki kouşmasında 17 gün de 17 ay yaşlandım diyerek belirtti.

 Filmin konusu :  İran'da yasak olan rap ve rock müziğiyle "yeraltı"nda uğraşan müzisyenlerin öyküsü üzerine kurulmuş. Yasaklı müzisyenler aynı zamanda filmin de oyuncuları...
Evlerin çatılarında, derme çatma kulübülerde sevdikleri müziği yapmaya çalışıyorlar.
İran Devrim Muhafızları, ileri teknolojiyi kullanan, bilgisayar ve internet aracılığıyla müzik yapıp yayan siber müzisyenlerle başa çıkamıyor.
Gazeteci Saberi ve Yönetmen Ghobadi'nin işbirliğiyle beyaz perdeye aktarılan film, Tahran'da 2007 yılında tutuklanan 200 rock severin tutuklanması konusunu da aydınlatıyor. 

Popüler Yayınlar