Vanlı Depremzedelere Sanat Terapisi ...

Van Sanat Projesi üçüncü ayağını okulların yarı yıl tatilinde olduğu 30 Ocak-6 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleştiriyor.


Van'da Anadolu konteyner kentinde yaşayan depremzede çocuklara yönelik düzenlenecek Van Sanat Projesi, Van’lı kadın ve çocukların 2011 depreminden sonra oluşan psikolojik ihtiyaçlarına cevap vermek üzere ilk kez Temmuz 2012’de gerçekleştirildi. 2013’te ihtiyaç doğrultusunda ikincisi yapılan proje kapsamında iki yılın toplamında 100 çocuk ve 60 kadın ile iyileştirici sanat çalışmaları düzenlendi.

Bu yılki proje kapsamında; depremzedelerin son iki senedir yaşadıkları ruhsal sıkıntılar dolayısıyla oluşan ihtiyaçlarına sanat terapisi aracılığı ile cevap verebilme olanağı tanınacak. Sanat malzemelerinin kullanılması ve yaratıcı süreç sayesinde çocuklar yaşanan duygusal çatışmalarda uzlaşmaya varma, özgüven arttırma, sosyal beceriler geliştirme, yaratıcı düşünme geliştirme ve kaygıyı azaltmaya yönelik çalışmalarda bulunacak.


#Vanusumesin ile ortaklaşa gerçekleştirilen projede, tecrübeli sanat terapisti, psikolog, sanatçı ve sosyologdan oluşan gönüllü bir ekip çalışacak. Van Sanat Projesi ekibinde Sanat Psikoterapisti ve Proje Organizatörü Leyla Akca, Hareket Uzmanı Klinik Psikolog Zeynep Kocaoğlu, Ece Gökalp ve Sosyolog Merve Nebioğlu görev alacak. Ekibin çalışmalarını Kamera Sokak’tan Kazım Kızıl belgeleyecek.

Van Sanat Projesi ile ilgili detaylı bilgilere www.artforvan.com ve www.facebook.com/VanArtProject adreslerinden ulaşılabilir.

Popüler Yayınlar